Boada diu que la Generalitat revisarà el pla Neucat per incloure-hi els talls elèctrics

La interrupció del subministrament per un període llarg requereix altres actuacions que no es preveuen

Abans de reunir-se amb els alcaldes, el secretari d'Interior, Joan Boada, va reconèixer que el pla Neucat tenia mancances perquè preveu els problemes que ocasiona la neu, però no té en compte efectes derivats d'una forta nevada, com ara el tall del subministrament elèctric. I aquesta va ser la principal afectació que es va produir a les comarques gironines per la nevada del 8 de març. «La tallada del subministrament elèctric provoca altres actuacions que no es preveuen en el Neucat», va dir Boada. També reconeix que s'han de revisar els plans de protecció civil com van demanar els alcaldes de la comarca de l'Alt Empordà. Ahir es va fer una convocatòria amb una assistència que no va ser gaire alta. El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, va explicar les ajudes que podien rebre els ajuntaments que, en el cas de la comarca de l'Alt Empordà, és de 355.000 euros. «Segurament hi haurà alguna cosa que quedarà al descobert, però esperem tenir tots els justificants i mirar què fan altres administracions per poder atendre totes les demandes», va comentar Martinoy.

En la reunió es van comentar les actuacions que es fan per la neteja dels boscos. Amb aquesta finalitat a les comarques gironines hi treballen divuit brigades i, properament, s'establiran un plans d'ocupació que arribaran a prop de 900 persones més.

Pals i Calonge prenen accions contra la vegetació caiguda

a.vilar

L'Ajuntament de Pals ha decidit fer una segona crida de voluntaris per aquest diumenge de cara a netejar d'arbres caiguts camins de la zona de Quermany arran del temporal de neu del 8 de març. L'acció, feta el dissabte 27, va comptar amb una trentena de voluntaris i es van recollir sis camions de troncs. D'altra banda, l'Ajuntament de Calonge ha obert un espai al parc d'activitats econòmiques perquè els veïns del municipi puguin dipositar les restes vegetals de la nevada. Tenen de temps fins el 30 d'abril. A partir de llavors, les restes vegetals de la via pública imputable als veïns els faran retirar.

Un mes de la nevada

o.mas

Avui fa un mes de la nevada del 8 de març. Coincidint amb l'efemèride, avui compareixeran al Parlament els consellers de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el d'Interior, Joan Saura, qui anirà avui al matí a la comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana. El conseller Nadal compareixerà a la tarda. L'objectiu és que puguin donar explicacions de les actuacions i la gestió que es va fer a les comarques gironines durant el temporal. Per a més endavant hi haurà la compareixença del conseller d'Economia, Antoni Castells, de qui depèn la direcció general d'Energia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.