Gairebé totes les línies elèctriques afectades pel temporal funcionen encara de manera provisional

Encara hi ha setze grups electrògens en funcionament en nuclis aïllats

La provisionalitat ve donada perquè les afectacions es van haver de reparar ràpidament, davant les desenes de milers de persones que estaven sense llum, i també pel compromís que no hi hauria problemes per Setmana Santa. Endesa ha admès que en molts pocs casos la solució que s'ha pres per garantir el subministrament ha estat la definitiva, i que això s'ha limitat només a algunes línies i a les subestacions. Empalmaments, pals de fusta prefabricats i apuntalament de torres han estat els mètodes que la companyia ha utilitzat per assegurar el servei. Ara, un cop ha transcorregut amb èxit el període crític de Setmana Santa, Endesa i les empreses que ha subcontractat ja estan treballant en la reconstrucció definitiva de les línies, d'acord amb uns criteris que permetin reforçar les estructures davant d'aquest tipus d'episodis.

Treuen els generadors

Els 240 grups electrògens que s'han mantingut a la gran majoria de municipis de la Costa Brava ja s'estan retirant de mica en mica. S'havien deixat a la via pública o en espais que havien aconsellat els mateixos ajuntaments, per la por que amb l'arribada del turisme de Setmana Santa qualsevol eventualitat pogués tornar a deixar la gent sense llum. Al final no s'han hagut d'utilitzar, i Endesa ja els està retirant. D'altra banda, encara hi ha 16 grups electrògens i petits generadors funcionant en nuclis rurals, on al cap d'un mes encara no s'han pogut reparar les avaries a la xarxa elèctrica.

Els consells encara no han enviat la carta

Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany encara no han enviat la carta a Endesa en la qual fan un front comú per exigir a l'elèctrica més inversions a les comarques gironines. Segons la presidenta del Consell del Gironès, Cristina Alsina, està previst que avui com a molt tard tots els presidents hagin firmat el document, i llavors l'enviaran immediatament a la companyia. Alsina també ha explicat que avui les tres cambres de comerç –Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols– decidiran si donen suport a la iniciativa, de manera que fessin més força juntament amb els consells comarcals per negociar amb Endesa: «No volem que el tema s'oblidi o es refredi, i no descartem fer servir cap via», ha dit Alsina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.