Sant Pol ha de renunciar a la bandera blava perquè les barques «fan nosa»

L'entitat que concedeix aquesta distinció de qualitat de la platja diu que ocupen massa espai

Sant Pol de Mar no està disposat a renunciar al seu model de poble, i sobretot de platja, per cap distintiu de qualitat. El govern local de CiU i el regidor no adscrit Joan Piqueras van informar ahir que aquest estiu no onejarà la bandera blava ni a la platja de Sant Pol-Pescadors ni a la de la Platjola-Escaletes. El motiu? L'entitat que gestiona la concessió d'aquests distintius de qualitat havia informat el consistori que la presència de barques a la sorra i de l'envelat que s'hi instal·la durant la festa major «generen massa ocupació i deixen poc espai per als banyistes». Per tant, si el municipi volia mantenir la bandera blava calia que actués per resoldre la situació.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Llastarry (CiU), defensa que la resposta del poble no podia ser cap altra que negar-se a canviar el model de poble. «Les barques hi han estat sempre, la gent es banya amb normalitat i creiem que els arguments esgrimits per l'Adeac demostren un total desconeixement d'una platja urbana consolidada i on es desenvolupen un seguit d'activitats tradicionals molt nostres», va assenyalar ahir el regidor.

Llastarry hi afegeix que, en el cas de l'envelat, «quan s'instal·lava a la platja es tenia la cura de retirar la bandera blava perquè no es generés controvèrsia amb els criteris que regeixen el distintiu». El regidor manté, però, que la desaparició d'aquest símbol a l'estiu a la costa santpolenca «en cap cas incidirà en el fet que es mantingui el mateix nivell òptim i de qualitat de les nostres platges, un compromís que assumim des del consistori independentment del que pot marcar cap distinció externa».

A la recerca de l'ISO 14001

El govern de Sant Pol anuncia que el seu compromís amb la qualitat de les platges va més enllà de les paraules i assegura que ha començat ja els tràmits per assolir en un futur proper la qualificació ISO 14001. «Es tracta d'un distintiu que ens permet implantar un sistema de gestió contínua, any rere any, a totes les platges del municipi i que ens permet garantir un alt nivell de protecció del medi en el marc d'un desenvolupament sostenible», comenta el regidor de Medi Ambient, que hi afegeix que, a més, «aquest sistema no qüestiona la presència a la sorra d'elements com ara les barques o el mateix envelat». Sant Pol va aconseguir la primera bandera blava l'any 2005 per a la platja de Sant Pol-Pescadors. El 2006 es va afegir una segona bandera per a la Platjola-Escaletes, i una menció especial al servei de salvament i socorrisme. L'any 2007, a més de repetir les dues banderes blaves, es va obtenir una distinció temàtica en ruptura de barreres arquitectòniques i atenció a persones amb discapacitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.