La temperatura de l'aire ha pujat 1,2 graus en 60 anys a la demarcació

La temperatura mitjana de l'aire ha pujat a les comarques gironines a un ritme de 0,2 graus cada dècada des del 1950, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya i que inclouen xifres recollides a les ciutats de Girona i Figueres. A Catalunya, aquest increment ha estat d'entre 0,19 i 0,24 graus per dècada, en funció de l'observatori.

Si es tenen en compte només les temperatures mínimes, l'augment ha estat de 0,14 graus per dècada a Girona, i de 0,15 a Figueres. Pel que fa a les màximes, les dades indiquen un increment més accentuat, que és de 0,26 graus per dècada tant a Girona com a Figueres. L'estudi també analitza els increments segons les estacions anuals: a l'estiu és quan són més importants, de 0,33 graus per dècada en l'estació de Girona i de 0,35 a Figueres, mentre que a la tardor és quan menys augmenta la temperatura, amb 0,13 i 0,12 graus respectivament.

Respecte a les precipitacions, les dades històriques existents a Catalunya només han servit per detectar una disminució dels dies de neu. L'informe també recull l'evolució de la temperatura del mar a l'Estartit, que ha pujat a totes les fondàries –superfície, 20, 50 i 80 metres– des del 1974 fins ara. El 2009 va ser superior a la d'anys anteriors, sobretot a la superfície.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.