Interior prova amb èxit les tres noves sirenes de risc químic del Camp, però rep 300 trucades d'alerta

La direcció general de Protecció Civil va valorar positivament la prova de les sirenes que alerten d'accident químic que va fer ahir al matí durant deu minuts tant al polígon nord com al sud de Tarragona, i també a Flix, en el marc d'un simulacre a tot Catalunya. Els tres dispositius d'avís a la població que s'assajaven per primer cop –a l'ajuntament de la Canonja, als Garidells i al campus de la URV– van funcionar perfectament, igual que els altres 23 que el Departament d'Interior té distribuïts al voltant de la petroquímica, segons van corroborar la seixantena d'observadors que hi va repartir. Això sí, malgrat la campanya informativa prèvia en col·legis i centres socials –també es van fer un miler de pòsters i es van repartir 54.000 tríptics–, només el telèfon 112 ja va rebre unes 110 trucades al polígon nord i prop de 200 –unes 40 més que en la darrera prova– al polígon sud, que el departament analitzarà ara d'on vénen per mirar de millorar-hi la comunicació. Després que recentment també se substituís la sirena de Fecsa-Endesa a Campclar, el següent objectiu és que, en la següent prova que es prepara pel novembre, es puguin estrenar les de Mas Ventura, al polígon de Constantí, i els Pallaresos.

Vint sirenes més

Un cop enllestides aquestes, a curt termini només faltarà renovar les sirenes de Perafort, el polígon Riu Clar i les instal·lacions d'Aitasa a Bonavista per culminar el procés de canvi iniciat el 2007, any a partir del qual a Catalunya s'ha passat de 60 a 79 sirenes. Això sí, Interior ja avança que en el futur –a mesura que hi hagi pressupost, ja que cadascuna costa uns 60.000 euros– es planteja instal·lar una vintena de sirenes més al Camp. Cadascuna té una potència d'uns 2.400 watts i arriben a un radi d'uns 800 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.