Medi Ambient ja ha enllestit la meitat de franges i camins del Montnegre afectats pel temporal

Deu brigades han netejat fins ara 176 hectàrees forestals

Les actuacions se centren a deixar netes de branques tant les franges com els camins i pistes forestals que han de minimitzar els efectes d'un eventual incendi a l'estiu. Es tracta, segons va confirmar el mateix conseller, d'actuacions «prioritàries» que un cop enllestides hauran de portar amb un ritme menor a netejar del tot la zona forestal afectada pel temporal de neu i vent de fa dos mesos. «Aquesta tasca més minuciosa ens ocuparà no menys de dos anys», va puntualitzar Baltasar.

En tot cas, al Parc Natural del Montnegre i el Corredor hi estan actuant ara deu brigades que pertanyen tant a les empreses contractades per Forestal Catalana com a grups del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire). Des que es va posar en marxa el programa ja s'han executat els treballs en més de 176 hectàrees del parc, 84 d'elles en franges de prevenció d'incendis i 92 al voltant de camins i pistes forestals. La tasca dels tècnics –hi treballen 36 persones– se centra a desbrossar els espais triturant les restes generades i garantint tallafocs de cinc metres a banda i banda dels camins principals, perquè puguin accedir-hi sense dificultats els vehicles d'emergències.

Francesc Baltasar es va mostrar convençut que el 15 de juny la recuperació de les infraestructures de prevenció d'incendis «tant al Montnegre com a la resta d'espais naturals afectats estarà enllestida». El conseller va recordar les línies d'ajuts extraordinaris aprovades per la Generalitat perquè els propietaris de boscos col·laborin en la neteja. «Es tracta de vuit milions d'euros que han de permetre desenvolupar bona part de la feina que queda per fer», va comentar. Baltasar va incidir en el fet que les destrosses provocades pel temporal del 8 de març a Catalunya «són excepcionals i han afectat 100.000 hectàrees de massa forestal». En els propers dies, més de 1.000 persones de plans ocupacionals s'afegiran a les tasques de neteja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.