Adif instal·la un aerogenerador de dotze metres a l'estació de l'Aldea

L'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif ha instal·lat a l'estació de l'Aldea, al costat de la zona d'aparcament, un petit aerogenerador eòlic per aprofitar l'energia del vent i fer-la servir de suport al consum energètic de l'estació. Es tracta d'un aerogenerador de dotze metres d'altura diferent dels que fan servir els parcs eòlics convencionals, ja que té l'eix vertical enlloc d'horitzontal i això, segons Adif, permet optimitzar més l'aprofitament dels vents que hi ha a la zona. Els aerogeneradors d'eix vertical són fruit dels últims avanços en investigació tecnològica i sempre estan orientats de cara vent, això fa que la mitjana d'hores anuals de producció siga més gran, ja que poden fins i tot aprofitar les corrents ascendents. A més tenen un menor impacte visual i sonor, així com un baix cost en manteniment.

Adif també ha instal·lat un altre aerogenerador com el de l'Aldea a Llançà (Alt Empordà) i es preveu que tots dos entren en funcionament aquest mes de maig. Aquests aerogeneradors tenen fins a 5 quilowatts de potència, cosa que permet reduir considerablement l'electricitat consumida en petites estacions ferroviàries. A més té un dispositiu d'emmagatzemament d'energia, cosa que el fa molt útil com a sistema alternatiu.

Segons Adif aquesta és una iniciativa pionera en l'empresa, que demostra el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental i preveu instal·lar aquest tipus d'aerogeneradors en aquelles estacions ferroviàries que tinguen unes condicions meteorològiques adequades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.