Blanes exigeix a la Generalitat que acabi les obres de s'Abanell

El govern les considera finalitzades, però el consistori vol que hi faci els accessos

L'Ajuntament i la Generalitat no es posen d'acord sobre qui ha d'acabar les obres de reforç del passeig de s'Abanell que s'han dut a terme els últims mesos davant de la zona dels càmpings, que depèn del govern català. La Generalitat ha deixat descoberts quatre accessos de la platja al passeig de fins a tres metres de desnivell, i Protecció Civil ha hagut de tancar-ne tres i fer una mena de rampa de terra i sorra en un altre perquè la gent no caigui.

El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), ha criticat que la Generalitat no hagi complert l'acord de construir escales. «Vam acordar reforçar el passeig i construir-hi uns accessos perquè la gent pogués baixar a la platja sense problemes», assegura Lillo. La Generalitat, però, considera que les obres estan acabades i que la seva actuació al passeig de s'Abanell ja està acabada. Segons assegura Lillo, el consistori ha rebut una carta signada pel president de Ports, Manel Nadal, en la qual informa que les obres es van acabar l'abril passat i que no és competència de la Generalitat acabar de construir les escales». «L'únic missatge que hem rebut és un no rotund», es queixa Lillo. Si la Generalitat persisteix en la seva posició, Lillo assenyala que l'Ajuntament haurà de buscar una alternativa, però es lamenta que «massa coses» han d'assumir ja els ajuntaments «que haurien de fer les administracions superiors». Segons la Generalitat, pertoca a l'Ajuntament fer les rampes d'accés.

Sense més sorra

L'Estat ha negat l'aportació de sorra per a la platja de s'Abanell al·legant que aquest any no ha calgut fer cap obra d'emergència a la zona. «Hem de passar amb el que tenim», es lamenta Lillo

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.