El PSC de l'Ebre no donarà suport a la manifestació de la PDE a Barcelona

El PSC de les Terres de l'Ebre no donarà suport a la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat el 30 de maig a Barcelona en defensa del cabal ambiental del riu Ebre. Els socialistes ebrencs sostenen que el govern ja treballa en la línia de garantir un cabal necessari per al delta de l'Ebre i que no és necessari convocar cap acte reivindicatiu. A més, el PSC de l'Ebre reitera la seua oposició a la interconnexió de xarxes, després que el conseller d'Agricultura la defensés en un congrés de comunitats de regants celebrat a Tarragona.

Per la seua banda, la PDE ja ha triat el lema de la manifestació que farà a Barcelona: L'Ebre sense aigua és la mort del Delta, que anirà des de la plaça Urquinaona fins a la plaça de la Catedral, on tindran lloc els parlaments. Precisament, avui representants de la PDE es reuniran a Barcelona amb les entitats que donen suport a la protesta (en són una setantena) per preparar la manifestació. A més de la pancarta amb el lema principal de la mobilització, hi haurà dues pancartes més, una que reivindicarà els valors naturals dels rius (Rius amb aigua: rius vius) i una altra que farà referència al respecte a les directives europees. El moviment antitransvasista insisteix que el Segarra-Garrigues i el Xerta-Sénia són la porta de més transvasaments.

La PDE calcula que seran uns cinquanta autocars els que sortiran des de les Terres de l'Ebre fins a la capital catalana el pròxim 30 de maig. Pel que fa al preu del bitllet d'autobús (anada i tornada) és de 15 euros i es pot adquirir a la parada que la PDE té al mercat municipal de Tortosa, on s'han tornat a posar a la venda camisetes i altres articles amb el nus de color blau.

LA FRASE

JOAN SABATÉ
PRESIDENT DEL psc A LES tERRES DE L'EBRE
«El pla hidrològic de conca fixarà el cabal ambiental necessari per al delta de l'Ebre»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.