Rebuig perquè l'Estat malgasti diners públics tornant a regenerar les platges

Els alcaldes desconeixen a hores d'ara l'actuació que el ministeri té previst fer una altra vegada al litoral

L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), pensa enviar una carta al Ministeri de Medi Ambient per mostrar el seu rebuig per la nova regeneració que es vol fer a les platges de ponent del port arenyenc. Segons les previsions del Ministeri de Medi Ambient, el vaixell que draga la sorra del fons marí actuaria a Arenys de Mar al juny, després de fer la regeneració a les platges del Baix Maresme. Vinyes coincideix amb el sector pesquer a denunciar l'impacte que causa el dragatge al fons marí, i confia que l'actuació es faci en una zona localitzada, com pot ser la bocana del port. A més, lamenta que un cop més els treballs es facin coincidint amb la temporada de bany.

Menys contundents es mostren al Baix Maresme, on tots els municipis necessiten sorra. Tot i així, els alcaldes consultats demanen solucions definitives que no obliguin any rere any a demanar a l'Estat que torni a regenerar les platges. «Sempre tenim la incertesa de si acabaran posant sorra, i cada any sembla que la cosa va a pitjor», es lamenta l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU). En la mateixa línia s'expressa el premianenc Miquel Buch (CiU), que demana solucions «semidefinitives o definitives». Tots dos alcaldes fan referència a les actuacions amb la construcció d'espigons que s'han fet al litoral de Barcelona, on les llevantades no causen tants estralls. «No som tècnics, però és clar que cal anar cap a una solució eficient que ofereixi certes garanties a llarg termini», diu Buch. Des de Cabrera de Mar, on la platja ha desaparegut aquest hivern, s'ha insistit en la necessitat de construir aquestes barreres.

CiU recorda els espigons

El diputat de CiU al Parlament i regidor d'Arenys de Mar, Benet Maimí, recorda que a través d'una esmena al pressupost general impulsada pels diputats de CiU al Congrés es va aprovar una partida inicial de 500.000 euros per iniciar la construcció dels espigons submergits. Tot i això, considera «capciós» que els socialistes acceptin les peticions catalanes per després, davant dels alcaldes afectats, negar l'existència de mesures per consolidar les platges, com són els espigons. Per a Maimí, és també molt lamentable que els governs català i espanyol facin el sord davant les reivindicacions d'un dels sectors més castigats per la crisi com és el pesquer. «No s'entén que l'administració s'entesti a llençar els milions per poder tenir quatre mesos de platges sense complir amb els compromisos adquirits amb els pescadors», afirma el diputat a través d'un comunicat. Considera que l'Estat malgastarà una altra vegada els diners públics amb la regeneració de les platges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.