Els pescadors satisfets perquè s'ha reduït el tram on actuarà el vaixell draga per reomplir les platges

Si res no canvia avui el vaixell que draga la sorra del fons marí començarà a treballar entre les costes de Premià de Mar i del Masnou. La sorra que es pretén extreure en aquest tram de costa, uns 750.000 m³, s'ha de transportar fins a les platges de la Barceloneta.

Des de la confraria de pescadors d'Arenys de Mar s'han mantingut converses amb la demarcació de Costes des del primer moment que es va anunciar el nou pla de regeneració que també afectarà les platges del Maresme. El patró major del port arenyenc, Mauricio Pulido, es va mostrar esperançat i en part satisfet que s'hagin escoltat les seves queixes sobre l'impacte que aquestes actuacions tenen a l'entorn marí. Pulido va explicar que Costes ha reduït la superfície on el vaixell draga actuarà per extreure la sorra. Això no vol dir que se'n tregui menys, sinó que es focalitzarà en un punt on se'n traurà a més fondària. Pels pescadors aquesta és una bona notícia ja que el mal ja està fet tot i que sigui al mínim espai. Les converses amb el nou cap de la demarcació de Costes, Javier Uzcanga, són fluïdes i confien arribar a un compromís perquè aquesta sigui la darrera regeneració amb sorra del fons marí.

En una segona fase el vaixell draga ha d'arribar a les costes del Maresme, quan hagi solucionat els problemes de sorra al litoral barceloní. Des d'Arenys de Mar, però, els pescadors volen evitar que s'extregui una vegada més la sorra del costat del port i que s'apliqui un sistema per transvasar la sorra de les platges de llevant, on s'acumula la sorra fins a les platges de ponent, sense utilitzar la draga. «Si aconseguim que l'administració compleixi l'obligació que té de transportar la sorra a les platges, marcarem un precedent per aplicar a d'altres ports», explica Pulido. Tot i les peticions del sector, no està garantit que es posin en pràctica d'altres sistemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.