L'ACA aposta per augmentar un 63% el preu de l'aigua en els vuit anys vinents

L'Agència Catalana de l'Aigua aposta per apujar un 63% el preu de l'aigua fins al 2018, i passar dels 1,78 euros el metre cúbic actuals als 2,9 euros. Així ho va explicar ahir el cap del departament de planificació d'abastament de l'organisme, en una jornada sobre el pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya que es va fer a la Cellera de Ter, i que va organitzar el CILMA. El pla està ara mateix en fase d'exposició pública, i regula les actuacions que s'han de fer a les conques internes per garantir l'abastament i millorar la qualitat de l'aigua. Molist va repassar totes les inversions previstes i les polítiques de recuperació de recursos, dessalinitzadores, estalvi i reutilització que ha engegat l'ACA en la seva planificació fins al 2015, i va assegurar que això garantirà gairebé al 100% que no es produirà cap situació límit com l'última sequera. Va advertir, però, que el pla tindrà un cost que s'haurà d'assumir, com ara amb l'actualització de tarifes o bé a càrrec dels pressupostos.

En aquest sentit, l'enginyer Joan Gaya va lamentar que el pla no reconeix aquests costos financers, i que s'han de preveure si es vol desenvolupar i garantir el subministrament. «El model social ha de dir què està disposat a pagar la societat», va dir. La jornada va acabar amb un debat amb diverses personalitats relacionades amb el món de l'aigua, que van reclamar sobretot el retorn de cabal del Ter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.