Medi ambient

Red Eléctrica acusa els penjats als arbres de fer un «dany greu» a la gent

Vol que s'imputi un delicte de coaccions als activistes contraris a la MAT que declararan dilluns

El desallotjament va tenir lloc el 24 de març passat, i ara, un xic més de dos mesos després, nou dels activistes contraris a la MAT declararan a Santa Coloma, dilluns. Red Eléctrica Española va formular una denúncia per coaccions en contra seu per haver «ocupat» la parcel·la on s'han de fer les torres 114 i 115 de la MAT amb «el propòsit expressament declarat de paralitzar» l'obra. Entre els arguments de la companyia elèctrica hi ha el fet que «no només» se'ls causava «un dany greu» a ells mateixos, sinó també «al servei públic i per extensió a tots els ciutadans», ja que amb aquella «acció il·legal» s'estava privant «d'una infraestructura d'utilitat pública i d'urgent necessitat per garantir el consum elèctric dels ciutadans de Girona». Mentrestant, els companys dels imputats han convocat una concentració de suport dilluns a dos quarts de deu davant dels jutjats de Santa Coloma.

Millores en les línies afectades pel temporal

i.r. / J.C

Endesa ha destinat gairebé mig milió d'euros a millorar la infraestructura elèctrica del Baix Empordà, malmesa arran de la nevada del 8 de març. La companyia ha posat com a data límit dels treballs el 30 de juny i ha aixecat 41 torres metàl·liques noves entre Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols, de les 72 que van caure. Endesa també ha invertit 150.000 euros per normalitzar part de la xarxa afectada del Gironès i la Selva. Ha reconstruït una línia aèria de 2,2 quilòmetres i 25kV a Caldes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.