Medi ambient

BP fracassa en el nou intent per frenar la fuita de petroli al golf de Mèxic

La companyia British Petroleum (BP) va anunciar ahir que havia fracassat en l'intent de taponar amb fang i ciment la fuita de cru que contamina el golf de Mèxic des del 20 d'abril passat, quan va enfonsar-se la plataforma Deepwater Horizon a alta mar.

La mala notícia era temuda gairebé des del mateix moment en què es va anunciar l'ambiciosa operació, coneguda com a top kill. Aquest mètode no s'havia provat mai abans i hauria d'haver donat resultats dissabte, però totes les notícies que van arribar tant abans-d'ahir com ahir eren negatives. «No hem pogut aturar el flux», va admetre el director d'operacions de la petroliera, Doug Suttles, que va reconèixer que la notícia era pèssima. «El fet que no puguem frenar la fuita i que haguem fracassat fins ara és aterrador», va dir Suttles. Aquest fracàs representa un altre revés per al gegant petrolier, però també per a la població i el medi ambient de la zona, ja que es tracta del pitjor vessament de cru en la història dels EUA, amb un mínim de 70 milions de litres i un màxim de 150 que contaminen el mar i les zones d'aiguamolls de Louisiana, segons fonts governamentals. Després d'aquest altre fracàs, Suttles va explicar que intentaran frenar la fuita serrant la canonada trencada amb robots submarins i cobrint-ne les restes amb una cúpula, una solució semblant a la que ja es va intentar aplicar, sense èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.