Medi ambient

Recuperen al Montnegre i el Corredor un mas del segle XVI per convertir-lo en un centre d'informació del parc

Can Bosc, un mas antic de 1.800 m² catalogat pel seu valor històric, es convertirà en «l'equipament central» del parc del Montnegre i el Corredor. A més de ser un centre d'informació als usuaris, la masia, que data del segle XVI, es transformarà en un espai divulgatiu i museístic sobre la gestió ecològica dels recursos naturals i en un lloc on s'explicarà el passat agrari i ramader de la finca i, per extensió, del conjunt del parc.

Les obres per rehabilitar la casa, que estava en molt mal estat, i per adequar-la als nous usos van començar fa dos anys, però ara arriben a les darreres fases. De fet, els treballs se centren ara a acabar la consolidació i l'estabilització de l'estructura del cos principal de la masia. La previsió és que després de l'estiu comenci l'última fase, en la qual s'enderrocaran dos coberts i es condicionarà un tercer, i en la qual també es millorarà l'entorn i els accessos al mas. El projecte ha costat 1,3 milions d'euros, que ha finançat la Diputació de Barcelona. El president, Antoni Fogué, va explicar ahir, durant una visita d'obres en què va estar acompanyat d'alguns alcaldes del Maresme, que les feines més complexes de la intervenció ja s'han enllestit. Fogué va emmarcar l'actuació en la voluntat de recuperar el patrimoni històric que té el parc i alhora millorar els serveis que es donaran als usuaris. De fet, la finca de can Bosc és, juntament amb el santuari i l'àrea d'esplai, un dels indrets que reben més visitants del Corredor.

Can Bosc, que és a prop del nucli de Can Massuet del Far de Dosrius i que té unes 500 hectàrees de terreny, és una de les poques finques del parc natural de titularitat pública. La rehabilitació de l'edifici principal, però, va anar precedida d'una altra actuació, que es va fer el 2007, per condicionar l'antiga masoveria i fer-hi un habitatge totalment equipat perquè el masover hi pogués viure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.