Medi ambient

El Cilma premia Figueres per la implantació d'un bus elèctric en una línia urbana

El servei de la Girocleta de Girona queda en segon lloc

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, Richard Elelman, va recollir ahir el guardó com a guanyador del premi de medi ambient del Cilma, que pretén reconèixer aquells projectes més innovadors i exemplars que lluitin contra el canvi climàtic.

Elelman va explicar, després de recollir el trofeu i el xec de 5.000 euros, que la idea d'implantar un bus elèctric «va sorgir fa uns tres anys, amb la voluntat de reduir les emissions de CO2 i eliminar la contaminació acústica». El regidor figuerenc va subratllar que la implantació del bus elèctric «no és la solució a la circulació o a la reducció de CO2, però és el primer pas per continuar treballant en aquesta línia». Per això, Elelman va avançar que ara cal instal·lar plaques fotovoltaiques per aprofitar la força solar i minimitzar la despesa energètica que suposa la càrrega diària del bus elèctric. A més, va destacar que «és un projecte de ciutat, perquè les polítiques de medi ambient requereixen temps i paciència» i situa els resultats de les polítiques actuals al llindar del 2020 o el 2025.

Els altres projectes

En els premis hi concorrien quatre projectes més de Girona, Palafrugell, Vilablareix i Sant Hilari. La capital gironina va presentar la implantació del lloguer públic de bicicletes, anomenat Girocleta. Sant Hilari va presentar la neteja i recuperació de la llera de la riera de Vallicrosa, al sector de la font del Pic, mentre que Palafrugell hi portava la iniciativa per implicar el sector turístic en bones pràctiques ambientals. Finalment, Vilablareix va presentar el projecte d'aprofitament d'aigües pluvials per al reg de zones verdes. El president del Cilma, Lluís Lloret, va expressar la voluntat que el guardó «tingui cada cop de més prestigi». L'entrega va tenir lloc al centre polivalent de La Torrentera d'Aiguaviva, projecte guanyador del guardó l'any passat per l'ús d'energies renovables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.