Medi ambient

La platja de Badalona rep la bandera blava 20 anys després de perdre-la

El distintiu és un reconeixement mundial que aquest tram de litoral és accessible, salubre, net i segur

El tram concret de litoral badaloní que ha estat reconegut per aquestes associacions internacionals ha estat el que correspon a la platja dels Pescadors, situada entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec, al centre de la ciutat. Un espai que, segons totes dues entitats, compleix els criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d'informació i de gestió ambiental adequades. Aquest guardó arriba 20 anys després que la platja de Badalona el perdés, en els primers anys de funcionament d'aquesta classificació de les millors platges del món. El reconeixement de la FEE –una organització internacional privada que promou activitats d'educació ambiental tant en l'àmbit nacional com internacional– i de l'Adeac –una entitat sense ànim de lucre, cofundadora l'any 1982 de la FEE juntament amb 45 ONG de cinc països europeus– també s'ha estès, però, a l'Escola del Mar. En aquest sentit, aquesta instal·lació ha esdevingut Centre Bandera Blava, com a equipament obert al públic en què es duen a terme tasques pedagògiques per a escoles en matèria d'ecosistemes marins.

Des de l'Ajuntament, la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius (CiU), ha mostrat la seva satisfacció per aquesta distinció, tot assegurant que durant aquests mesos s'ha treballat per adequar «tots els nostres serveis a les exigències de la bandera blava i ara els esforços han merescut el reconeixement internacional». Rius, a més, conclou sobre aquest premi: «Ens estimula encara més a continuar millorant l'estat de la platja i aspirar, per què no, a ampliar els trams de platja amb aquest distintiu de qualitat.»

Preparats per a la venda ambulant

J.G.N.

La seguretat és un dels elements que s'avaluen en l'acreditació que una platja mereix una bandera blava i és en aquest sentit què pren rellevància la unitat ciclista de la Guàrdia Urbana, la principal encarregada de perseguir les activitats delictives que es cometen en aquest entorn litoral. Enguany, malgrat que Barcelona ja ha avançat que posarà setge a qui ofereixi massatges i a qui vengui llaunes i altres productes de manera ambulant a peu de platja –un fet que podria comportar un desplaçament d'aquestes activitats a la costa badalonina–, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó (CiU), s'ha mostrat confiat que en la temporada que ara comença es faci «la mateixa bona feina que al 2009», amb el mateix nombre d'efectius –vuit durant tot el dia– que llavors. «Les platges de la ciutat tenen un ús molt intensiu, de gairebé 18 de les 24 hores del dia. Amb tot, amb aquesta plantilla n'hi ha prou per resoldre els problemes que hi puguin sorgir», va dir Falcó abans d'instar la ciutadania a no ser clients d'aquests serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia