Medi ambient

L'accés motoritzat a Gavarres, Montgrí i cap de Creus es tancarà més sovint a l'estiu per l'estat dels boscos

L'estat dels boscos gironins farà que l'accés motoritzat a alguns dels espais naturals es restringeixi molt més sovint aquest estiu, en funció del temps que faci. El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, va explicar que a causa de l'alt risc d'incendi que s'espera per als propers mesos «no es descarta tancar els massissos forestals tenint en compte més factors que els d'altres estius». Habitualment els criteris van en funció únicament de les condicions climàtiques, mentre que enguany s'hi afegirà també el de l'estat del bosc després dels efectes de les nevades. Per tant, els espais amb més possibilitats de veure incrementades les restriccions són les Gavarres i Cadiretes, el cap de Creus i el Montgrí, on també es restringirien activitats com la tala d'arbres en funció de la sequedat del bosc.

Martinoy ho va explicar ahir després d'una reunió que va tenir lloc entre representants del govern, Agents Rurals, Bombers, agrupacions de defensa forestal i col·lectius de pagesos, per explicar les mesures de prevenció d'incendis per a l'estiu. La perillositat depèn sobretot dels efectes de la nevada i també de les pluges de primavera, que han provocat un augment del sotabosc. Per tot plegat es donaran autoritzacions als propietaris forestals perquè puguin continuar fent treballs de neteja més enllà del 15 de juny, ja que serà ara quan es resoldran les ajudes de la Generalitat.

Crida a la població

El delegat també va fer una crida a la població perquè extremi les mesures de precaució aquest estiu: «Hem de reconvertir la conscienciació que hi ha hagut sobre l'estat en què han quedat els boscos després de la nevada en un augment de la prevenció i evitar les conductes imprudents.» També s'ha recomanat als alcaldes que augmentin les restriccions durant la revetlla de Sant Joan, i que controlin les casetes que venen petards.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia