Medi ambient

Arenys de Mar no vol que el vaixell draga vingui a treure més sorra del fons marí per posar a les platges

L'Ajuntament en bloc aprova una moció en contra i reclama un debat a fons

Regenerar les platges amb sorra del fons marí no és la solució. Així de clar es pronuncien els grups municipals arenyencs si es té en compte l'impacte ecològic i la despesa econòmica que suposen aquestes actuacions cada estiu, i encara més si es té en compte la poca durada de la sorra. El consistori arenyenc recorda que, tot i que les platges de ponent han perdut sorra, ni demana ni reclama que s'utilitzi sorra del fons marí per millorar les seves platges. Per això, considera «inadmissible que es dragui el fons marí davant les platges d'Arenys en ple estiu», i que a més de l'impacte ambiental es perjudiqui la temporada de bany.

La moció aprovada dilluns en un ple extraordinari ja és a les mans de la Delegació del Govern i de la demarcació de Costes. Aquest darrer organisme havia anunciat les dates de Sant Joan per traslladar fins a la bocana del port el vaixell draga que extreu la sorra per dipositar-la a les platges de ponent. La resolució de tots els grups també reclama que s'obri un debat a fons entre totes les parts implicades per fer els estudis i les inversions necessàries per buscar l'estabilitat de les platges sense haver de recórrer cada any a l'extracció de sorra del fons marí. En aquest sentit, des del sector pesquer es reclama que es faci el bypass per portar sorra des de la platja de llevant a l'altre costat del port. L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), és del parer que aquest sistema de dragatge no es pot portar a terme en ple estiu per les molèsties que ocasionaria als banyistes.

3.000 signatures

Representants de la plataforma ciutadana que s'ha creat contra la draga van assistir al ple municipal i van agrair el posicionament unànime de tot el consistori. Els veïns, que compten també amb el suport de la confraria de pescadors, s'han mobilitzat per evitar que es faci una altra regeneració extraient sorra del fons marí i han recollit unes 3.000 signatures. La campanya d'adhesions en contra del vaixell draga es tancarà aquest dissabte a l'acte informatiu i de debat que la plataforma ha organitzat al Calisay, a les sis de la tarda. Les signatures i la moció municipal es faran arribar a la ministra de Medi Ambient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia