Medi ambient

Més de 150 brigades forestals netegen boscos per evitar incendis

El secretari general d'Interior, Joan Boada, diu que serà un estiu «especial»

Boada va dir que els desperfectes forestals de la nevada són ara l'objectiu prioritari per desenvolupar i per això es duen a terme tasques de prevenció d'incendis. A més, va destacar que el Departament d'Interior ha invertit més de 30 milions en el servei d'emergències. Així ho va dir ahir a Girona durant la presentació de la campanya forestal de l'estiu i dels nous vehicles de la flota dels bombers de Girona.

Enguany s'han incorporat una trentena de millores en comunicacions, logística, transport, estructura de comandament, material i tecnologies amb l'objectiu d'augmentar la seguretat i l'eficàcia dels professionals que treballen en l'extinció d'incendis. Per exemple, una de les millores més destacades és que els bombers podran tenir imatges aèries dels incendis en directe als centres de comandaments instal·lats sobre el terreny amb un sistema de transmissió de vídeo que també els permetrà veure les zones més calentes de l'incendi i calcular-ne el perímetre.

A més, aquest dissabte també s'han presentat els sis nous vehicles dels bombers de Girona, que ara disposen de 120 vehicles repartits en els 33 parcs que hi ha en totes les comarques de la demarcació. Les sis noves dotacions formen part d'una remesa de 64 dotacions que es repartiran per tot Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia