Medi ambient

El Consell Comarcal redacta el projecte per fer que la via verda del Baix Ebre arribe fins a l'Aldea

Aquest mes s'obrirà el restaurant d'Aldover i el juliol, l'alberg de Benifallet

Aquest estiu marcarà un abans i un després en l'explotació turística de la via verda del Baix Ebre, un recorregut de 24,95 quilòmetres que van des de Tortosa fins a Benifallet, on enllaça amb la via verda de la Terra Alta. La principal novetat és que a finals de mes s'obrirà el bar restaurant de l'antiga estació d'Aldover, amb una capacitat per a uns 30 comensals, i el juliol ho farà l'alberg de Benifallet, de 30 places. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat a Fernando Calafell i a l'empresa Amfibia Outdoor Management l'explotació d'aquests dos equipaments turístics. «Això ens permetrà tenir una millor oferta turística», manifestava el president comarcal, Dani Andreu. La via verda del Baix Ebre va entrar en funcionament l'estiu del 2003 i des del 2004 l'ens comarcal va estar lluitant amb Adif per la cessió de les antigues estacions ferroviàries per instal·lar-hi equipaments turístics. També obrirà aquest mateix estiu el centre d'interpretació del riu Ebre, que l'empresa estatal Acuamed ha instal·lat a l'antiga estació de Xerta, les obres del qual també estan gairebé a punt de finalitzar.

Paral·lelament, el Consell Comarcal del Baix Ebre, amb els ulls posats al futur, ja està elaborant un projecte per ampliar el recorregut de la via verda des de Tortosa, on ha de travessar el riu Ebre a través del pont del ferrocarril, fins a l'Aldea. «Estem estudiant quin serà el traçat més idoni», va apuntar Dani Andreu, assenyalant que les previsions són disposar d'un projecte executiu l'any 2011 per poder tirar endavant l'ampliació. De moment, disposen de 90.000 euros del Pladetur per tirar-lo endavant.

Bicicletes adaptades

El Consell Comarcal de la Terra Alta, que gestiona els 23,61 quilòmetres del tram de via verda que va des del Pinell de Brai fins a Arnes, disposa de tres bicicletes adaptades per a minusvàlids cedides per Sanitas. El Consell ha signat recentment un conveni amb les empreses de lloguer de bicicletes de la comarca perquè puguen posar a disposició del públic aquestes bicicletes: Montsport i Esgambi, a Horta de Sant Joan; Natura Bike, al Pinell de Brai; Rural Sports, a Arnes; i Bicisports Aubanell, a Gandesa. Així, es facilita l'ús d'aquestes bicicletes als usuaris amb discapacitat que també vulguin gaudir de la via verda. Aquests vehicles, juntament amb la recent entrada en servei d'un tram de cinc quilòmetres adaptats a tot tipus d'usuaris, convertixen la via verda de la Terra Alta en un actiu turístic apte per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia