Medi ambient

Estudien que la draga regeneri les platges del Baix Maresme i no les d'Arenys de Mar

Estat i Generalitat es replantegen la situació i esperen tenir un nou pla d'actuació aquesta setmana

El nou cap de la demarcació de Costes, Javier Uzcanga, assegurava a finals de maig que l'Estat pagaria la regeneració de les platges a Arenys de Mar, on la majoria de la població no vol la draga, i que no posaria ni un sol euro per omplir de sorra les platges del Baix Maresme, on els alcaldes reclamaven una actuació immediata. Dues setmanes després d'aquestes declaracions, sembla que les accions empreses des dels municipis han fet efecte i ara tot apunta que el vaixell draga, que actualment està treballant a les platges de Barcelona, sí que actuarà a la costa entre Cabrera i Montgat mentre que els treballs a Arenys quedarien suspesos.

Les dues administracions amb competències sobre el litoral, Estat i Generalitat, negocien aquests dies amb els municipis implicats i, tot i que sembla que l'acord és pràcticament un fet, faltaria que fos ratificat a les més altes instàncies. Fonts de la direcció general de Ports de la Generalitat van assegurar ahir que les noves mesures pretenen ser «més efectives» que no pas les anteriors i que s'han d'acabar concretant aquesta mateixa setmana. Per la seva banda, la sotsdelegada del Govern a Catalunya, Montserrat Garcia, explica que cal encetar «una reflexió en profunditat», que permeti trobar una solució a mig i llarg termini.

Crear una comissió

En aquest sentit, diverses fonts consultades asseguren que existeix el compromís de crear una comissió que estudiï la implantació d'altres sistemes, com ara els espigons soterrats, que evitin que cada any una llevantada trinxi el litoral.

El Masnou renuncia a la sorra

En el cas que s'acabi confirmant la regeneració de platges del Baix Maresme, el govern municipal del Masnou ja ha comunicat la seva intenció de renunciar a la sorra que els pertocaria. L'alcalde del municipi maresmenc, Eduard Gisbert (PSC), va explicar ahir que les seves platges no es troben «en una situació de tanta necessitat com les de Cabrera, Vilassar o Premià». A més, Gisbert recorda que, com a molt aviat, la draga començarà a actuar al Baix Maresme el mes de juliol, quan les platges ja estaran plenes de gent. «Ens estimem més que ens ho arreglin amb vista a l'octubre», hi afegeix. I és que, després que el vaixell aboqui la sorra, cal començar la feina de neteja, que, ben segur, causarà molèsties als banyistes. Tot i això, el tram de platja que es troba entre el Masnou i Montgat sí que hauria de ser regenerada.

Els altres municipis consultats també coincideixen que el mes de juliol és «massa tard» per dur a terme aquesta operació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia