Medi ambient

IVARS D'URGELL

La casa de l'estany

Una antiga masia serà la seu del centre d'interpretació de l'estany d'Ivars i Vila-sana

Les obres comencen a finals d'any i mantindran el caràcter original de la casa

La rehabilitació mantindrà el caràcter auster de l'edifici

Poc a poc, l'estany d'Ivars i Vila-sana s'està dotant dels equpaments i serveis que l'han de convertir en un important centre turístic i de natura del pla de Lleida. El consell general del Consorci de l'Estany va aprovar ahir per unanimitat l'adjudicació de les obres de rehabilitació d'una antiga masia abandonada, Cal Sinén, per tal de convertir-la en el futur centre d'interpretació de l'estany.

Les obres les farà l'empresa Simó Farnell SL. En la seva primera fase costen 487.900 euros, començaran a finals d'any i consistiran en rehabilitar l'estructura, el tancament i la coberta de l'edifici. L'obra es finança amb recursos del propi Consorci, amb ajuts del programa europeu Feder, del PUOSC i també amb aportacions del conveni signat entre La Caixa i la Diputació de Lleida per a la millora d'espais naturals de la demarcació.

La masia es troba a la riba nord de l'estany. La rehabilitació està pensada amb el criteri de conservar el caràcter original de l'edifici, auster com moltes altres masies de la zona. La construcció serà amb tàpia, com l'original, i la coberta tindrà teula tradicional i s'hi col·locaran peces originals que s'han conservat en bon estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.