Medi ambient

meteorologia

Creix el nombre d'observadors meteorològics

La Generalitat en va reunir ahir una quarantena de les comarques gironines

La Xarxa d'Observadors Meteorològics va fer ahir la seva trobada anual a Girona per donar a conèixer als col·laboradors el funcionament de la xarxa i també les noves directrius. S'hi van reunir una quarantena de vigilants i observadors meteorològics, a qui el Servei Català de Meteorologia subministra els equips a canvi que cada dia els observadors facin el seguiment i enviïn les dades del temps, com ara pluges, temperatures i vent, i que els vigilants alertin sobre fenòmens meteorològics de risc.

Des que es va posar en marxa la xarxa el gener del 2009 s'ha incrementat notablement el nombre de col·laboradors, que a hores d'ara ja són gairebé 220. A les comarques gironines, on hi ha més observadors és a la Garrotxa, mentre que el Pla de l'Estany no en té cap.

Estació meteorològica

El director del Servei de Meteorologia de Catalunya, David Rodríguez, juntament amb el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, va inaugurar ahir la nova estació meteorològica a les hortes de Santa Eugènia de Girona. Substituirà l'estació del parc de Bombers ja que es considera que no era “prou representativa de Girona” pels elements que l'envoltaven.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.