Medi ambient

Medi Ambient porta al jutjat les actuacions que s'han fet a la finca

El Departament va encarregar un informe al Cos d'Agents Rurals (CAR), que també ha estat tramès a la Fiscalia per possible delicte mediambiental

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat a Girona ha denunciat al jutjat de Blanes les actuacions que s'han fet a la finca, arran d'un informe que va elaborar el mes d'agost el Cos d'Agents Rurals i que va trametre també a la Fiscalia de Medi Ambient.

A l'atestat els agents informen que els vigilants de la finca no els van deixar entrar a fer la inspecció al·legant que hi havia personalitats polítiques que calia protegir. Els agents rurals van fer una inspecció des de l'aire, en què van constatar que hi havia una sèrie d'edificacions que Medi Ambient desconeixia, com ara una piscina i un camp de futbol.

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Lloret han criticat el que consideren un tracte de favor cap als propietaris de la finca, però el regidor d'Urbanisme, Josep Valls, ho nega amb rotunditat: “No n'hi ha cap. I no n'hi ha prou amb dir que n'hi ha; s'ha d'argumentar. Hem obert expedients, i els que no es puguin resoldre acabaran amb sanció. Que diguin quin expedient ha quedat arxivat”, diu.

Per Jordi Orobitg (ERC), l'Ajuntament ha beneficiat “per acció o per omissió” els amos de la finca, i creu que el conveni que es va signar per tancar el GR a canvi d'arreglar el camí de ronda és “incomprensible” i lesiu per a Lloret. Per Joaquim Teixidor (GRILL) un altre factor que ha contribuït a alimentar la idea de tracte de favor és el secretisme amb què s'ha envoltat el que fa referència a la finca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.