Medi ambient

meteorologia

La matinada d'ahir va ser la més freda de tot l'episodi

En les zones més properes a la costa les temperatures van baixar més

Per dijous, la recuperació

Lluny de recuperar-se, les temperatures encara van ser fins i tot més baixes ahir a la matinada en moltes estacions. La nit de diumenge a dilluns va ser la més freda de tot aquest episodi, que va començar divendres. En el cas de Castelló d'Empúries es va assolir fins i tot la mínima històrica de l'estació durant un mes de gener, registrant 5,6 graus negatius. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a bona part de l'Alt Empordà la temperatura mínima d'ahir a la nit va ser la més baixa de tots aquests dies: a Espolla van arribar als -5,4; a Roses, -2,6; a Cabanes, -4,2, i a Sant Pere Pescador, -5,1 graus. Al Baix Empordà van ser gairebé idèntiques que la nit de dissabte a diumenge, i en el cas de Castell d'Aro fins i tot més baixes, amb -4 graus. A la resta de la comarca es va oscil·lar entre els quatre i els set graus negatius.

Al Gironès, les temperatures d'ahir a la matinada van estar entre -6 i -7 graus, gairebé igualant les del dia anterior; a Banyoles van estar tres nits seguides al voltant dels -4,5 graus, i a Olot van vorejar cada dia els vuit graus negatius. A la Selva interior i al Ripollès, en canvi, les matinades més fredes van ser les de dissabte i diumenge. Ahir no van arribar tan avall, però van marcar per exemple -8,8 graus a Vilobí, -7,4 a Anglès i -11,6 a Sant Pau de Segúries.

A Catalunya, les Terres de l'Ebre i alguns pobles d'interior van assolir rècords del gener. A partir de dijous les temperatures ja no seran tan baixes, però l'ambient es mantindrà fred i amb pluges.

LA XIFRA

-5,6
graus
van registrar ahir a la matinada a Castelló d'Empúries. És la mínima històrica durant un mes de gener.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.