Medi ambient

la gestió del litoral

Cap enderroc a la Costa Brava per la llei de costes

La ministra de Medi Ambient ho va assegurar ahir al Congrés, on va oferir diàleg per trobar una solució als atermenaments

Admet les “dificultats afegides” d'Empuriabrava i Santa Margarida

La ministra de Medi Ambient, Rural i Marí, Rosa Aguilar, va assegurar ahir al Congrés que l'aplicació de la llei de costes a la Costa Brava “en cap cas no suposarà l'enderrocament d'una sola edificació”. Aguilar feia referència així a la problemàtica sorgida, sobretot a Santa Margarida de Roses i a Empuriabrava arran d'una pregunta de la diputada de CiU al Congrés per Girona, Montse Surroca, en la sessió de control al Govern sobre el procés de delimitació del litoral gironí. La ministra va respondre Surroca dient que les actuacions del ministeri a la costa gironina es porten amb “màxima cautela” per les dificultats afegides que admet que tenen Empuriabrava i Santa Margarida.

Montse Surroca es va mostrar ahir satisfeta de la resposta de la ministra a la seva pregunta i va assegurar: “Veiem que té sensibilitat davant la complexitat i la singularitat sobretot d'Empuriabrava i Santa Margarida, però també de Blanes”. “Aposta pel diàleg institucional i sabem que ha parlat amb el conseller Recoder, per tant, s'obre una via de diàleg”, va dir la diputada de CiU per Girona al Congrés dels Diputats.

“Cooperació”

Aguilar va assegurar que el ministeri es guia “pel respecte dels drets individuals i col·lectius i la recerca de la millor solució possible dins el marc legal establert”. Per això, la ministra de Medi Ambient va oferir diàleg i col·laboració a la Generalitat per minimitzar els efectes de la llei de Costes a la Costa Brava, que afecta directament milers de propietaris de cases que són a tocar dels canals a Empuriabrava i a Roses, però també d'alguns propietaris a Blanes. Rosa Aguilar va dir que en benefici de l'interès general, cal un “esforç de concentració i cooperació” entre les administracions.

En concret, d'Empuriabrava la ministra va confirmar que l'atermenament es va aprovar al desembre, però que no suposarà enderrocs i que “es limita a incloure la làmina d'aigua que ja estava inclosa des que es va donar la concessió el 1980”.

Pel que fa a Santa Margarida, Aguilar va dir que està treballant amb l'alcaldessa, Magda Casamitjana, per trobar una sortida.

Des de l'Ajuntament de Roses, s'ha destacat la importància de solucionar en el seu cas la problemàtica de la Gola de l'Estany per resoldre la resta de la problemàtica, mentre que a Castelló d'Empúries confien que es compleixin les paraules de la ministra oferint una solució consensuada. “La setmana passada vam tenir l'oportunitat de ser rebuts per l'assessor de la ministra, la qual cosa demostra la bona voluntat d'entesa”, ha dit l'alcalde, Salvi Güell.

LA FRASES

Ens guiem per la recerca de la millor solució possible dins el marc legal establert
Rosa Aguilar
ministra de medi ambient, medi rural i marí
La llei de costes no s'ajusta a la sensibilitat i necessitats d'Empuriabrava o Roses
Montse Surroca
diputada de ciu per girona al congrés
Anem a Madrid perquè volem tenir una garantia per escrit de les promeses que s'estan fent
Tim Pelters
president de l'associació de propietaris d'empuriabrava
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.