Medi ambient

medi ambient

Entitats del sector primari volen més diàleg ambiental

En un acte de la plataforma Defensem Catalunya van reclamar que es tingui més en compte l'activitat humana

La plataforma Defensem Catalunya va reunir ahir en un acte a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona diverses entitats per reclamar un canvi en la gestió ambiental, que tingui més en compte l'activitat humana que es desenvolupa al territori. El portaveu de la plataforma, Joan Ball-llosera, va iniciar la jornada amb un discurs on va defensar “la Catalunya arrelada al territori, que vol protegir-lo però que primer té en compte les persones”, carregant contra la gestió de l'anterior govern, perquè considera que va desenvolupar un ecologisme “dogmàtic”, i demanant canvis en alguns del projectes que es van tirar endavant, com el parc del Montgrí o la llei de costes.

Després van seguir un conjunt de ponències de representants sobretot del sector primari. Més moderats, van reclamar sobretot un major diàleg al nou govern, per ajudar a tirar endavant àrees especialment tocades com la pagesia o la silvicultura. La necessitat de consensuar unes polítiques que permetin compaginar el desenvolupament de l'activitat amb la preservació del medi natural va centrar bona part de les reclamacions generals. També es va demanar l'adaptació de les normatives a les necessitats actuals.

LA XIFRA

22
entitats
són les que formen la plataforma Defensem Catalunya, per reivindicar una altra gestió ambiental.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.