Medi ambient

cabrils

La mort d'un animal destapa la mala gestió de la gossera

Els propietaris del gos mort, que havia estat retingut per la policia local, presentaran una denúncia contra l'Ajuntament

El govern admet deficiències en la direcció de l'equipament

La mort negligent d'un gos la setmana passada a Cabrils ha aixecat una onada de crítiques en contra del govern municipal i la seva gestió de la gossera. La propietària del malaurat animal, Adriana Malagarriga, ha iniciat els tràmits per presentar una denúncia contra el consistori.

Els fets van passar la setmana passada quan el gos va ser transportat temporalment a la gossera perquè els seus amos no van presentar els documents de vacunació. Ja al recinte, el responsable de la gossera el va lligar amb un collar al mig del patí enlloc de posar-lo en una gàbia com es fa en la majoria dels casos. El problema, però, va venir perquè la corretja era suficientment llarga per permetre al gos saltar la tanca que delimita el recinte, d'uns dos metres d'alçada, però prou curta per no permetre-li aterrar a l'altra banda. Com a conseqüència, el gos va quedar penjat i va morir asfixiat en un moment en què no hi havia vigilància.

La societat protectora d'animals de Cabrils Adainc denuncia que les instal·lacions estan molt mal gestionades per part del consistori. “La persona responsable no se'n cuida prou i els gossos no estan en les millors condicions; aquest n'és un exemple”, assegura la seva presidenta, Isabel Carro, que afegeix que fa quasi dos anys que ho estan denunciant a l'Ajuntament. “Les instal·lacions estan molt brutes”, afegeix. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Mercè Fernàndez (ICV-EUiA), admet que existeixen deficiències en aquest servei i diu que estan treballant per poder millorar les condicions dels cans. Fernández va ser fa uns anys presidenta de la societat protectora de Cabrils.

LA FRASE

Fa anys que demanem al consistori un canvi en la gestió perquè la gossera està en males condicions
Isabel Carro
presidenta d'adainc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.