Medi ambient

NUCLEAR

Mas confirma a Greenpeace el rebuig al cementiri nuclear

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat per escrit a l'organització ecologista Greenpeace el rebuig del govern a la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó. Mas sosté que encara és vigent la negativa plasmada en la resolució del Parlament de l'11 de març del 2010, aprovada amb el suport de CiU. “Tenint en compte que no hi ha hagut cap modificació substancial sobre aquest assumpte, segueix plenament vigent el sentit de la resolució”, respon el president de la Generalitat en la carta que ha fet arribar a Greenpeace. En aquest sentit, l'entitat ecologista reclama al govern de l'Estat que, “donat el rotund rebuig social i territorial al cementiri nuclear centralitzat i davant l'incompliment de la normativa vigent en matèria de participació pública, anul·li la resolució de la secretaria d'estat d'Energia que donava inici a la recerca d'un emplaçament per a l'MTC”.

Protesta de la CANC

Per la seua banda, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) continua les accions de protesta per pressionar el govern català i fer que es pronuncie clarament en contra de la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó. Així, si divendres passat es van concentrar davant la seu de CiU a Móra d'Ebre, divendres està previst que es manifesten davant la delegació del govern a Tortosa. Demà dimecres, la CANC es reunirà amb el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, i li traslladarà tres peticions. En primer lloc, que retiren Rafel Vidal com a cap de llista a Ascó. “Si ratifiquen Rafel Vidal serà evident que CiU està d'acord amb l'MTC”, va dir el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. També demanaran un pronunciament clar del govern sobre l'MTC i quines actuacions portarà a terme per frenar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.