Medi ambient

medi ambient

Gent del Ter vol l'Illa d'Avall de Jafre com ara

L'associació considera discutible la intervenció i aposta perquè quedi igual

L'associació naturalista Gent del Ter vol que no s'intervingui sobre l'Illa d'Avall, a Jafre, i consideren “nefast”qualsevol projecte per modificar-la. L'associació ho ha comunicat fent referència al projecte Life Natura, del Consorci Alba Ter i per a l'execució del qual es disposa de fons europeus. Aquest projecte preveu millorar el bosc del ribera, eliminar les espècies al·lòctones com la canya o el negundo o fer-hi itineraris de natura.

Gent del Ter es mostren contraris a aquestes actuacions, i consideren que les raons per fer-les són “discutibles”. Gent del Ter explica que aquesta zona és “l'últim meandre del riu abans d'arribar al mar” i que la tala d'arbres –que, segons diuen, ja s'ha començat a produir fa temps– no beneficia en res, perquè es perd la funció de filtre de les seves arrels. Des de l'associació consideren absurd que s'eliminin espècies invasores només en aquesta zona i així ho justifiquen: “Si n'hi ha més amunt, tornaran a baixar igualment”. Diuen que amb la tala també es fa malbé l'ecosistema que s'hi ha creat i els nius d'espècies que hi viuen.

D'altra banda, estan en contra de fer-hi itineraris ja que, “com menys gent hi vagi, millor”. Gent del Ter recorda que ja es va aturar un projecte semblant fa deu anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.