Medi ambient

Els naturalistes esperen que el govern mogui fitxa arran de la decisió judicial

La Iaeden demana explicacions a l'antic govern i el Consell Comarcal

Els serveis jurídics de Generalitat i patronal de l'energia eòlica estudien la situació

L'entitat naturalista Iaeden ha reaccionat a la decisió del TSJC de suspendre cautelarment la implantació del mapa eòlic –amb data del 24 de febrer del 2011– assegurant que “aquesta és una bona notícia no només per l'Alt Empordà sinó també per als companys del sud, on també hi ha hagut molta oposició”. La portaveu de l'entitat, Bàrbara Schmitt, ha comentat que “de moment tot queda en suspens” però ha avançat que la Iaeden està esperant a veure què farà el nou govern de CiU a la Generalitat amb vista a la decisió judicial. “Cal recordar que aquest no és el mateix govern que va prendre aquesta decisió i seria una excusa perfecta per modificar el mapa eòlic”, va afegir-hi la portaveu.

La Iaeden va ser l'entitat que, juntament amb Ara l'Albera, va presentar el recurs contra les zones de desenvolupament prioritari. Pel que fa a la responsabilitat que Bàrbara Schmitt creu que té l'antic govern, la portaveu de la Iaeden diu que ara es podrien demanar responsabilitats a l'anterior equip. En un comunicat a la seva plana web, l'entitat empordanesa hi afegeix: “Alguns, com l'antic Departament de Medi Ambient i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, hauran de començar a donar explicacions sobre el tema”.

El Consell Comarcal

La Iaeden hi afegeix el Consell Comarcal perquè creu que va abandonar massa ràpid l'alternativa que havia consensuat el territori i de seguida es va afegir a la proposta de la Generalitat. L'entitat naturalista empordanesa també considera que “una vegada més, hem estat les entitats del territori les que hem hagut de lluitar i deixar-nos-hi el temps i els diners per defensar la comarca”, diu. La Iaeden recorda que aquest no és el primer recurs contenciós que ha presentat contra el mapa eòlic tot i que l'anterior no va ser acceptat pel jutge.

Eoliccat ho analitza

Per part seva, la patronal que agrupa les empreses instal·ladores d'energia eòlica, Eoliccat, té a mans dels assessors jurídics la interlocutòria del jutge per desgranar l'abast de la decisió judicial i també les possibles conseqüències que pugui tenir. Eoliccat mentrestant no farà cap valoració oficial, han dit fonts de la patronal eòlica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.