Medi ambient

tarragona

medi ambient

Injecció d'1,2 milions a dotze espais naturals

La Diputació i La Caixa reediten per cinquè cop un conveni que permetrà inserir laboralment una vuitantena de persones

L'objectiu central dels nous projectes és fomentar la biodiversitat

La Diputació de Tarragona i l'Obra Social de La Caixa tornaran a sumar forces aquest any amb un doble objectiu: recuperar diversos espais naturals de la demarcació, i, al mateix temps, inserir laboralment una vuitantena de persones amb risc d'exclusió social. Aquest projecte conjunt, que s'impulsa des de l'any 2006, enguany arribarà a un total de dotze espais del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb una prioritat de fons: fomentar la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Aquest “maridatge institucional”, com el va definir el president de la Diputació, Josep Poblet, tindrà enguany una injecció econòmica d'1,2 milions, que aniran a càrrec de l'entitat financera. L'ens supramunicipal, per la seva banda, s'encarregarà de gestionar els diferents projectes, que executaran col·lectius en risc d'exclusió.

Els projectes que s'han inclòs enguany dins del conveni arribaran a tres parcs naturals (els Ports, el delta de l'Ebre i la serra de Montsant) i l'espai d'interès natural muntanyes de Prades, a més d'altres punts de la demarcació. Una part de les actuacions previstes se centraran a la franja costanera, amb projectes per recuperar la vegetació autòctona a la platja de la Savinosa, a Tarragona, i per potenciar la nidificació al Vendrell del corriol camanegre. També es continuarà treballant als Ullals de Baltasar, al delta de l'Ebre.

Un altre dels àmbits d'actuació seran els boscos mediterranis, amb intervencions a l'entorn dels camins rurals de Tarragona i del parc dels Ports, per afavorir el creixement dels arbres del Montsant (i augmentar així la captació de CO2) i plantar alzineres al Catllar.

Finalment, el conveni permetrà fer actuacions a diversos espais humits (a les muntanyes de Prades, els Ports i el torrent de Fonollosa) i incloure, com a novetat, una actuació d'educació ambiental en la tasca de recuperació del Mas Forès (Alt Camp).

El conveni ha donat feina a 380 persones

Tant Poblet com la directora general adjunta de la Fundació La Caixa van destacar ahir que, després de cinc anys, la col·laboració en l'àmbit ambiental de totes dues parts s'ha consolidat. En aquest temps, La Caixa ha aportat 5,4 milions a actuacions de recuperació d'espais naturals, que han permès donar feina a un total de 380 persones, que pertanyien a col·lectius com ara dones maltractades, discapacitats i antics presos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.