Medi ambient

SANT LLORENÇ SAVALL

Els veïns reforesten un bosc devastat l'estiu del 2003

Una iniciativa solidària aplega un centenar de persones a les basses de Cal Llogari per plantar-hi 450 arbres

Un centenar de persones van participar ahir al matí al projecte de reforestació del bosc de les basses de Cal Llogari, gràcies al projecte solidari Regala un bosque promogut per l'associació esportiva AEMAT i la Fundación Deporte Joven del Consejo Superior de Deportes. Els 500 euros recaptats l'any passat en una cursa de muntanya a la zona de la Vall d'Horta han permès comprar 200 pins blancs, 200 pins pinyers i 50 alzines. Segons el regidor de Medi Ambient de Sant Llorenç, Joan Roca, l'acció d'ahir comprèn una zona de dues hectàrees i és “un gra de sorra més” per regenerar aquest paratge, afectat pel devastador incendi que l'estiu del 2003 va posar fi a la vida de cinc persones i va calcinar 4.633,5 hectàrees.

Arran de l'incendi, els ajuntaments afectats, la Diputació i els propietaris forestals del Vallès i el Bages van elaborar un pla marc que té una vigència de 25 anys i una inversió prevista de 2,23 milions.

El document planteja accions en funció del grau de regeneració dels diferents boscos i fixa els criteris per tornar a reintroduir la pastura de bestiar. El treball recull que els plans municipals de prevenció d'incendis preveuen la construcció de fins a 494 quilòmetres de xarxa viària bàsica per als boscos de la vall.

LA XIFRA

4.633,5
hectàrees es van cremar
a Castellterçol, Gallifa, Granera, Monistrol de Calders, Mura, Sant Llorenç i Talamanca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.