Medi ambient

La Casa de l'Aigua sobreviu sense la FNCA

S'ha hagut de reconvertir en associació però manté els mateixos objectius pels quals es va constituir el 2005

La Casa de l'Aigua de Tortosa –impulsada per la Fundació Nova Cultura de l'Aigua (FNCA) el 2005 per ser la tercera seu de l'entitat i per convertir-se en un espai de recerca sobre l'ús sostenible de l'aigua i un centre d'intercanvi científic i de divulgació–, es troba actualment en una situació d'incertesa total. Fa un any i tres mesos que la FNCA es va desvincular de l'entitat al·legant que ja no podia fer-se'n càrrec durant més temps i que havia arribat el moment que subsistís pel seu compte, amb el suport de les institucions i entitats del territori. Des de llavors, la Casa de l'Aigua funciona gràcies al suport moral de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i la feina voluntària dels extreballadors.

“Els objectius i la filosofia continuen sent els mateixos que quan es va constituir la Casa de l'Aigua, únicament que ara no tenim el suport de la Fundació”, explica Elisabet Bonfill, tot assenyalant que han presentat diversos projectes per obtenir subvencions que els permetin tirar endavant. Així, s'han acollit al programa Tu Ajudes de Caixa Tarragona, i també a una línia d'ajuts en educació ambiental de Catalunya Caixa per dur a terme un curs d'educador ambiental especialitzat en rius. A més, han creat un grup de voluntaris que col·labora amb ells en tasques com la neteja dels marges fluvials del riu Ebre al seu pas per Tortosa, que en col·laboració també amb la PDE duen a terme una vegada a l'any.

Nou conveni

Ara tot just fa un any es van constituir en associació, el que els obliga a renegociar el conveni que la FNCA tenia subscrit amb l'Ajuntament de Tortosa arran del qual aquest els cedia l'edifici del Carrilet. De moment, no l'han signat perquè la FNCA encara deu a la Fundació Massís dels Ports (l'entitat que va demanar una subvenció al fons Feder per dur a terme les obres de rehabilitació del Carrilet) 20.000 euros en concepte d'IVA. Fins que no es clarifique això, no hi haurà nou conveni. No obstant això, la nova associació confia que l'Ajuntament els continuarà cedint el Carrilet com a seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.