Medi ambient

tremp

El bisbat també s'oposa a la MAT de Ponent

No vol que passi a prop del conjunt monumental de Santa Maria de Mur

No només les diputacions de Lleida i d'Osca i els consistoris del Pallars Jussà i la Ribagorça i els grups ecologistes estan en contra de la MAT de Ponent. També el bisbat d'Urgell va enviar les seves consideracions a Red Eléctrica Española (REE), davant la seva intenció de construir una línia de molt alta tensió entre l'Aragó i Catalunya a través del Pallars. El bisbat alerta l'empresa elèctrica que el traçat previst entre Pont de Montanyana i Isona passarà a prop del conjunt medieval de Santa Maria de Mur, un dels santuaris històrics més importants del bisbat d'Urgell i punt de devoció i peregrinació de molts visitants, a més de motor econòmic i turístic de la comarca, segons fonts de la mateixa diòcesi. D'acord amb les al·legacions presentades per diversos consistoris, el bisbat proposa a REE que aprofiti una antiga línia encara existent, la de 110 kW que uneix Pont de Montanyana i Tremp, per tal de no incrementar amb línies noves l'impacte paisatgístic i ecològic sobre la comarca. Aquestes al·legacions són la resposta al document de consulta sobre possibles traçats que REE va enviar el 2008 als ajuntaments.

El conjunt monumental del Castell de Mur consisteix en una fortificació medieval i una col·legiata que ha estat restaurada i rehabilitada fa poc per poder ser visitada. A l'interior hi ha la reproducció del mural que a principis del segle XX va ser sostret i ara s'exposa a un museu d'art de Boston (EUA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.