Medi ambient

Vidreres

Campanya a les escoles per detectar el mosquit tigre

Dins el programa que van signar Dipsalut i l'Ajuntament de Vidreres sobre informació, control i detecció del mosquit tigre, s'estan fent unes xerrades a les escoles de la població de la Selva per involucrar els escolars en la seva detecció. Quan finalitzen les xerrades es facilita als nens i nenes un equip de mostreig perquè facin treball de camp en la campanya fent una recerca al seu entorn més proper, basant-se en les dades que els han explicat, i cerquin els possibles llocs on el mosquit tigre diposita les seves larves.

El joc conté una safata, una pipeta, dos tubs per poder recollir mostres en dos llocs diferents, un díptic que conté les mesures que cal prendre contra la picada de l'insecte i una fitxa per omplir amb tota la informació possible del lloc on s'han recollit les mostres.

Pel que fa als mestres, la seva implicació en el projecte preveu el lliurament d'etiquetes per poder marcar cadascun dels tubs que s'han donat abans als nens amb el nom de l'alumne que els lliura. També se'ls facilita alcohol de setanta graus per poder conservar les mostres. Quant al recull, els mestres tenen la potestat de descartar les mostres en les quals es vegi clarament que no pertanyen a larves de mosquit tigre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.