Medi ambient

medi ambient

La Fira Eco-sí de Girona creix i supera els nou mil visitants

La conferència de l'economista Arcadi Oliveres va tancar la mostra amb un ple absolut

L'Associació de Naturalistes de Girona va reunir socis de totes les èpoques pel 30è aniversari

La fira de cultura ecològica Eco-sí ha vist recompensats els esforços per haver diversificat la seva oferta, i l'edició d'enguany va tancar ahir amb més de nou mil visitants. Això representa un augment respecte al 2010, quan ja es va celebrar al Palau de Fires de Girona. Enguany, hi ha hagut 105 expositors, i s'han potenciat especialment les xerrades centrades en temes com la pagesia, l'alimentació, la bioconstrucció, la salut o l'energia, sempre des d'un punt de vista ecològic o alternatiu.

Pel que fa a les xerrades, el divendres la fira es va obrir amb el fundador del moviment Slow Food Carlo Petrini, i ahir es van tancar amb la de l'economista Arcadi Oliveres. Oliveres, amb una trajectòria en què ha defensat sempre els drets socials davant el model econòmic, va omplir a vessar la sala més gran del Palau de Fires. Allà va exposar el seu discurs, que despulla les interioritats del sistema financer dels últims anys, i posa nom i cognoms a empreses i persones a qui considera responsables de l'especulació que ha portat a la crisi: “Amb la crisi financera, els governs del món van deixar dos bilions set-cents mil milions de dòlars per salvar els bancs. Amb això es resol la fam al món durant 54 anys. Però és que un cop salvats, van tancar el crèdit. I això és el que ha fet que una crisi financera esdevingui una crisi econòmica”. Oliveres va denunciar el passat de molts dels càrrecs econòmics més importants del món –a qui va titllar de “delinqüents”–, i també la despesa militar. Va proposar nacionalitzar els bancs intervinguts, perseguir el frau fiscal o invertir els estalvis en banca ètica.

30 anys de l'ANG

D'altra banda, l'Associació de Naturalistes de Girona va celebrar ahir els 30 anys amb una trobada de socis de totes les èpoques. Es va passar un recull fotogràfic d'aquestes tres dècades per visualitzar l'evolució de l'entitat. A més, un dels fundadors, Xavier Gassiot, va explicar els orígens a l'Aula de Natura de Sant Daniel, emplaçant a no polititzar ni professionalitzar l'associació. El dissabte, l'ANG va donar els premis del festival de curtmetratges ambientals Somcurts, que va guanyar el film d'animació El conte més antic del món.

LA FRASE

S'ha fet un salt de qualitat i Eco-sí s'ha consolidat com el gran aparador de la cultura ecològica de Girona
Anna Albar
directora de fira de girona

LA XIFRA

105
expositors
han participat en l'edició d'aquest any d'Eco-sí, una quantitat un 30% superior a la de l'any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.