Medi ambient

medi ambient

Els rius milloren gràcies a les pluges de dos anys

La conservació dels sistemes de ribera continua sent “més aviat dolenta”

La qualitat biològica dels rius de les comarques de Barcelona ha millorat durant els últims dos anys gràcies, en bona part, a les importants precipitacions acumulades, segons l'informe de Qualitat ecològica dels rius Llobregat, Besòs, Foix, Ter i la Tordera elaborat per experts de la Universitat de Barcelona per encàrrec de la Diputació. L'informe indica que el 60% de punts estudiats presenten una qualitat de l'aigua bona o molt bona. Per contra, els punts qualificats com a dolents o pèssims han disminuït respecte a l'any 2009: s'ha passat d'un 21% a un 14%, amb tan sols un 1% de qualitat pèssima en el 2010. Aquesta tendència s'observa a totes les conques excepte a la conca de la Tordera que el 2010 va baixar lleugerament la qualitat.

Mentre que la qualitat de l'aigua ha aconseguit una lleugera millora en el conjunt de les conques de Barcelona, l'estudi reconeix que l'estat de conservació del sistema de ribera –és a dir, les lleres i els boscos més pròxims als rius– continua sent “més aviat dolenta”. “Atesa l'actual situació de disminució dels recursos econòmics per a la restauració ambiental, sembla que no podem esperar canvis substancials envers una millor situació en els propers anys”, afirmen els autors de l'estudi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a