Medi ambient

reus

El govern deixa en suspens el servei de lloguer de bicis

L'equip de govern no considera prioritari el projecte per l'elevat cost de manteniment

L'exregidor de Medi Ambient el volia per abans de l'estiu

El servei de lloguer de bicicletes a Reus es farà esperar. El recent estrenat alcalde, Carles Pellicer, va reafirmar ahir que el projecte “no és prioritari” i “no forma part de l'agenda del govern”, confirmant el que ja havia dit en plena campanya electoral. Segons el màxim responsable de l'Ajuntament, “el problema no és la inversió” inicial que s'hauria de fer per posar en marxa el servei sinó “el manteniment”. D'aquesta manera, Pellicer no hi renuncia del tot però sí que afirma que “queda en suspens fins que es confirmi que es pugui tirar endavant amb garanties”.

De moment, el nou govern treballa “a tota màquina” per posar-se al dia de les qüestions municipals, tot i que fins al dia 20 de juny no s'aprova el cartipàs i els regidors no poden començar a exercir. El que sí va subscriure és que es demanarà una auditoria per saber l'estat de les finances locals al més aviat possible.

LA FRASE

Queda en suspens fins que es confirmi que es pugui tirar endavant amb garanties
Carles Pellicer
alcalde de reus

Havia de tenir deu parades

el punt

El projecte del Bicing no ha estat exempt de polèmica, sobretot pel que fa al traçat dels carrils bici (tres quilòmetres en total), però l'exregidor de Medi Ambient, Ernest París, havia aconseguit tirar endavant una iniciativa que abans de l'estiu ja hauria d'haver funcionat, però no serà així. El servei de lloguer de bicicletes havia de tenir una desena d'estacions –a la plaça de la Llibertat o a l'entorn de l'estació de tren– amb una desena de bicicletes, i havia de costar a cada usuari 25 euros l'any. El Bicing tenia una subvenció de l'Icaen de 120.000 euros més 100.000 euros més provinents del pla d'acció municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.