Medi ambient

medi ambient

La Costa Brava és el litoral català en més bon estat

Segons un informe fet per la Fundació Mar

Adverteix del deteriorament de la cala d'Aiguafreda, a Begur

La Costa Brava, i en general la costa catalana i les Illes Balears, presenten un bon estat del litoral marí, segons l'estudi informe que ha fet públic la Fundació Mar en el marc del projecte Silmar, una xarxa de seguiment de l'estat del litoral marí que formen una vintena d'estacions de control a Catalunya i tres a les Balears. L'informe constata una situació més favorable al litoral de Girona, a la Costa Brava, respecte al de Tarragona i Barcelona, on la degradació es més dràstica. De tots els 23 punts controlats, només treuen nota negativa la cala d'Aiguafreda, de Begur, i el delta del Llobregat, del Prat de Llobregat. En altres punts, es detecten un bon manteniment, encara que en alguns casos la preservació puja o baixa. A la Costa Brava, la puntuació més alta és la del control de la cala del Crit, a Mont-ras. Mentre que dels 23 punts controlats, la màxima es troba a la cala d'es Banc, a l'illa de Formentera, amb 9 punts.

Davant la degradació del litoral marí, la Fundació Mar, amb seu a Begur, reclama “urgentment” la necessitat d'engegar mesures correctores. Entre aquestes mesures, proposa invertir en la conservació des d'una visió supramunicipal i regional, recuperar els espais marins degradats a escala local, incrementar el nivell de protecció de les àrees marines litorals més fràgils i sensibilitzar la societat dels valors del patrimoni natural. El mateix document atribueix el deteriorament a la pèrdua d'espais naturals de qualitat, la pesca i la navegació d'esbarjo irresponsables, la contaminació, la introducció d'espècies invasores i la construcció d'infraestructures litorals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.