Set municipis creen un consorci per protegir el massís de l'Ardenya

L'ens vol potenciar aquest espai natural i elaborar un pla d'usos

El consorci l'integren els ajuntaments de Caldes de Malavella, Llagostera, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar i Vidreres. En el consistori d'aquesta última localitat es van reunir ahir alcaldes i regidors d'aquests municipis per signar l'acta de constitució del consorci, el qual haurà de gestionar una zona de 8.552 hectàrees, de les quals 7.740 van ser incloses, l'any 1992, dins el pla d'espais d'interès natural (PEIN).

Els representants dels set municipis van signar un manifest en què assenyalen que el consorci «pretén no tan sols coordinar les actuacions de cadascun en relació amb aquest espai sinó que vol aportar, també, el valor afegit de pensar i actuar-hi des d'una visió de conjunt». En el manifest es recorden els objectius que els estatuts del consorci defineixen, que són «vetllar per una gestió sostenible i pel manteniment dels valors naturals, culturals i paisatgístics del massís», així com «generar propostes de gestió que millorin i preservin el territori, regular i reconduir les activitats que s'hi desenvolupen i potenciar el seu atractiu». Jordi Mulà va informar que treballaran en la creació d'una pla d'usos, i que ara començarà el procés per recopilar tota la informació necessària per determinar els usos del massís, tot i que no va saber avançar la data de quan podria estar fet. A més, el president del consorci ho ha supeditat als recursos de què aquest disposi.

A l'acte hi van assistir també el diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació, Josep Maria Rufí, i el director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.