La Diputació premia dues iniciatives d'estalvi de l'aigua dels ajuntaments de Mataró i d'Alella

L'estalvi d'aigua de dos projectes dels ajuntaments de Mataró i Alella han estat mereixedors del premi a la millor iniciativa local de medi ambient, que entrega des de fa cinc anys la Diputació. Els dos municipis han vist reconegut el seu treball a favor de la sostenibilitat i l'aprofitament dels recursos naturals. En el cas d'Alella, concretament per la recuperació de pous i mines del municipi per incrementar l'aportació de recursos propis d'aigua –al voltant de 360.000 m³ anuals– a la xarxa d'abastament general. Alella ha quedat classificada en primer lloc en la categoria de municipis de 5.000 a 50.000 habitants.

La gestió eficient i integral del cicle de l'aigua proposada des d'Aigües de Mataró també ha convençut el jurat, que ha fet guanyadora la proposta en la categoria de poblacions de més de 50.000 habitants. L'actuació desenvolupada a la ciutat per l'empresa va incloure l'increment en un 24% de la xarxa de reg, la recuperació de recursos subterranis i la substitució del 20% dels comptadors mecànics per comptadors digitals. El consum d'aigua a la ciutat ha disminuït un 11,79%.

D'altra banda, una tercera població maresmenca ha estat mereixedora d'un reconeixement pel seu estalvi energètic. Calella, ciutat on s'ha fet l'entrega dels premis, ha rebut un accèssit per la instal·lació d'energia solar tèrmica i la reforma de les instal·lacions existents a la piscina municipal.

Pacte d'alcaldes

La celebració dels premis a les millors iniciatives locals de medi ambient ha estat precedida per l'adhesió oficial dels ajuntaments del Masnou, Arenys de Mar i Caldes d'Estrac al pacte dels alcaldes per l'energia, que pretén impulsar la reducció de l'efecte hivernacle en un 20% el 2020. L'acte l'ha presidit el diputat de Medi Ambient i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.