Els pescadors bloquegen el vaixell que regenera les platges del Maresme

Protesten per l'impacte que suposa extreure la sorra del fons marí

Durant prop d'una hora una desena d'embarcacions de la confraria de Sant Elm d'Arenys de Mar van encerclar ahir al migdia el vaixell que s'encarrega d'abocar la sorra a les platges del Maresme. Va ser un acte de protesta per les actuacions que, una vegada més, s'estan duent a terme al litoral de la comarca per regenerar les platges amb sorra extreta del fons marí.

El patró major de la confraria, Mauricio Pulido, es va queixar que, un cop més, es demostrarà que aquestes aportacions de sorra no serveixen per res perquè no es fa cap actuació ni infraestructura per fer les platges més estables i la sorra torna a desaparèixer amb el següent temporal. «Només fan que llençar diners en temps de crisi i malmetre el medi en què hem de treballar», deia.

Només fa unes setmanes que els pescadors de Montgat també van bloquejar l'embarcació que extreia la sorra del Masnou per portar-la fins a la Barceloneta. Des que van començar els treballs de regeneració a les platges del Maresme que el sector pesquer s'ha queixat de les dificultats amb què es troben per sortir a pescar. De fet, des de la demarcació de Costes es va assegurar que s'han donat ordres a la tripulació del vaixell d'interferir el menys possible en la zona de pesca mentre circulen amunt i avall carregant la sorra que extreuen a prop dels ports on queda acumulada.

El vaixell que extreu la sorra de la bocana del port d'Arenys de Mar i que ahir va ser encerclat pels pescadors està portant des de fa un parell de dies la sorra fins a Vilassar de Mar. El bloqueig dels pescadors no es va allargar gaire més d'una hora per por de represàlies, ja que altres vegades, com en el bloqueig al port de Barcelona, algunes barques van ser multades.

Amb accions contundents com aquesta es pretén cridar l'atenció dels ciutadans pel que consideren una «aberració».Els pescadors estan en espera de reunir-se la setmana vinent amb el secretari de Medi Marí, Juan José Martín Fragueiro, per demanar explicacions i aclarir aspectes com les compensacions que per primer cop hi hauria per l'última regeneració, que es va fer el a la comarca el 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.