El Parlament anuncia que intervindrà per fer fora el camp de tir de Malgrat ubicat a tocar de la Tordera

La comissió d'Afers Institucionals del Parlament, a instància del diputat maresmenc de CiU Benet Maimí, ha confirmat que intervindrà per traslladar el camp de tir La Gaviota de Malgrat de Mar ubicat a tocar del riu Tordera. Segons informa el mateix diputat, «aquest camp de tir es troba en situació irregular i comporta un fort impacte ambiental».

La situació de les instal·lacions no és nova. Fa molt temps que es debat la necessitat de desmantellar el camp de tir atesa la seva situació «dins la franja de servitud inclosa en la Zona de Policia d'Aigües, franja de cinc metres a partir de la llera del riu en què, a priori, està prohibit desenvolupar qualsevol activitat». D'altra banda, es considera que la seva activitat comporta un perjudici directe per a les aus, tant les que nidifiquen a la zona com les que hi ha de pas. «També s'ha considerat el problema que genera l'alliberament indiscriminat de perdigons de plom, amb greus conseqüències sobre diverses espècies d'ocells que els poden ingerir i tenir posteriorment plumbisme», afegeix el diputat. Per aquest motiu, des de la comissió «s'iniciarà un procés de diàleg amb l'Ajuntament de Malgrat i s'impulsaran les actuacions necessàries per satisfer la solució més adient per a la ubicació del camp de tir La Gaviota, al terme municipal de Malgrat, tenint en compte la preservació de l'entorn dels espais de ribera de la Tordera».

L'Ajuntament de Malgrat ja preveu una actuació vinculada al camp de tir que s'integra dins el desenvolupament de l'Agenda 21. En concret, el document especifica que cal «elaborar un informe tècnic que determini els impactes del camp de tir en els sistemes i les comunitats naturals de la zona, amb l'objectiu de valorar la reubicació o la clausura d'aquesta activitat que permetria recuperar l'espai mitjançant un projecte de restauració de vegetació de ribera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.