Salvem la Platja Llarga «demostra» que no calen més passejos marítims

L'entitat manté les protestes i ahir va fer una altra cadena humana

Lola Paniagua, una de les portaveus i de les fundadores de Salvem la platja Llarga, es mostrava contenta per l'èxit de la convocatòria. Ahir al matí, a quarts de deu, una trentena de persones van sortir de la platja del Miracle per anar fins a la Llarga. A l'arribada ja hi havia uns quants membres de l'organització que es van dedicar a informar tothom que se'ls acostava a preguntar. Segons Paniagua, l'acte tenia la intenció de «demostrar la gran quantitat de ciutadans que no volen totes les platges amb passeig». Amb la caminada, que com la resta d'actes d'ahir tenia el suport del grup d'ICV, es volia corroborar que es pot anar des de la platja del Miracle fins a la Llarga sense necessitat de construir passejos marítims com el que projecta l'Estat, en què no estan d'acord malgrat els retocs introduïts a instàncies de l'Ajuntament. El pròxim acte reivindicatiu serà a l'octubre, i se centrarà al bosc de la Marquesa. Segons el col·lectiu, es volen desbrossar tres metres d'ample de bosc per fer-hi un passeig que, a més de malmetre la vegetació, deixaria el camí a ple sol.

Més neteja a les platges

A la platja del Miracle també hi va ser Mediterrània, que va repartir tríptics informatius i cendrers, una reivindicació que volia fer extensible a totes les platges. Segons el seu president, Ángel Juárez, «les platges no han d'estar totalment netes, sinó que se n'ha de preservar l'ecosistema, com el de les posidònies». A més, volia protestar pels vessaments de cru que hi ha hagut recentment al mar, com el de final de juny, en què un altre grup ecologista, L'Escurçó, ha demanat ser part interessada en l'expedient obert. Mediterrània va repartir ahir enquestes per conèixer la valoració que fan els banyistes de les platges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.