Blanes admet que els escombriaires han barrejat l'orgànica i el rebuig que els veïns llencen separadament

L'Ajuntament culpa l'empresa encarregada del servei d'escombraries

Celestino Lillo va explicar que a partir del 20 de juliol s'havien produït una sèrie de canvis per millorar la recollida d'escombraries sense augmentar la partida pressupostària. Aquesta modificació consistia bàsicament a fer la recollida diària de la brossa orgànica al centre, ja que fins ara es feia en dies alternatius. Segons Lillo, a partir del tercer dia va començar a haver-hi queixes en el sentit que molts veïns denunciaven que es barrejava el rebuig amb la brossa orgànica durant la recollida. Després d'indagar, va explicar Lillo, l'Ajuntament va assabentar-se que «en alguns carrers del centre pels quals no pot passar el camió bicompartimentat, l'empresa no complia el que s'havia pactat», i que els camions barrejaven el rebuig i l'orgànica perquè només tenien un compartiment i un petit dipòsit per a l'orgànica que s'havia de buidar constantment al compartiment gros perquè s'omplia de seguida. Lillo va assenyalar ahir que el problema s'ha solucionat, i que pels carrers estrets ara passen dos camions, un per cada tipus de residu.

Per la seva part, el regidor d'EUiA-ICV Paco Martínez va acusar l'Ajuntament d'«enganyar els ciutadans» i fer-los reciclar endebades. Martínez va afirmar que s'està «incomplint la llei de residus de la Generalitat». EUiA-ICV ha enviat una carta denunciant els fets a l'Agència Catalana de Residus, al delegat territorial de Medi Ambient, Emili Santos, i a l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU). També ha demanat a Lillo que «si no està al cas de res, plegui».

Problemes històrics

El tema de la recollida d'escombraries a Blanes fa anys que és polèmic. En l'anterior mandat, CiU, a l'oposició aleshores, denunciava que la vila estava bruta i criticava l'actuació del govern de PSC i EUiA-ICV. CiU va prometre millorar el servei i fer una nova plica, cosa que de moment el govern actual de la federació amb PDB i PP no ha estat capaç de tirar endavant. Mentrestant, el deute contret per l'Ajuntament amb l'actual empresa que fa el servei, FCC, no ha fet més que pujar, i ja ascendeix a 12 milions d'euros. Esquerra, que dóna suport al govern des de fora, ha aconseguit el compromís que aquest any es redueixi en un milió el deute, i l'oposició, formada pel PSC i EUiA-ICV, creu que així empitjorarà el servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.