Un educador explicarà des de la plaça de la Dona Treballadora de Reus l'ús dels contenidors pneumàtics

Després que aquest cap de setmana es col·lapsessin al màxim les bústies dels contenidors de recollida pneumàtica de la plaça de la Dona Treballadora, al barri del Carme de Reus, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament va detectar dilluns el motiu i el va solucionar, segons fonts municipals. Concretament s'hi van trobar restes sòlides: un pal d'escombra i una capsa de cartró plegat, que van bloquejar tot el sistema. Una vegada Medi Ambient va conèixer el perquè de la incidència va poder resoldre-ho, i dilluns a la tarda el servei ja funcionava amb normalitat. Tot i així, aquest fet va provocar que durant el cap de setmana s'acumulessin bosses d'escombraries al terra, al costat de les bústies. El consistori, però, assegura que ja s'han retirat i que s'ha procedit a desinfectar la zona. Ara bé, les queixes dels veïns no provenen únicament d'aquest cap de setmana, sinó d'abans i tot.

La situació viscuda aquest cap de setmana ha obligat l'Ajuntament ha prendre mesures, atès que hi ha veïns que encara no saben què es pot tirar i què no en aquestes bústies. Per aquest motiu, durant les properes setmanes, hi haurà durant quatre hores diàries un educador ambiental al costat de les bústies dels contenidors de la recollida pneumàtica de la plaça de la Dona Treballadora per informar els usuaris de com funciona el servei: a quina hora s'ha de tirar la brossa, quins tipus de residus s'hi poden tirar o on hi ha les bústies més properes a aquestes al barri.

A més, per si de cas els veïns troben el servei de recollida pneumàtica ple, s'ha habilitat un contenidor clàssic d'escombraries molt a prop d'aquest grup de bústies, de manera que si es tornés a repetir el col·lapse els ciutadans podrien continuar tirant la brossa en un contenidor, i no la deixarien a terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.