El 78% dels veïns del Carme de Reus estan satisfets amb la recollida pneumàtica

Un 50% dels enquestats, però, encara desconeixen aquest servei al barri i el seu funcionament

El sistema de recollida pneumàtica de la brossa al barri del Carme ja té alguns adeptes. El mes de maig passat es va iniciar la primera fase d'implantació en aquesta zona de la ciutat de Reus, i dóna servei a un total de 1.200 habitatges, que equival a uns 2.500 habitants. L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament va dur a terme durant els primers mesos d'instauració una campanya informativa al barri per donar a conèixer el nou servei de recollida pneumàtica. La informació s'acompanyava d'una enquesta per tal de conèixer el grau de satisfacció entre els ciutadans d'aquest nou mètode de recollida de la brossa, i sembla que el resultat ha estat força engrescador. Un 78% dels enquestats valoren de manera positiva el nou sistema; un 6% en fan una valoració negativa i positiva alhora, ja que hi troben tants avantatges com desavantatges; el 7% restant prefereixen no fer cap tipus de valoració perquè fa poc que funciona o perquè encara fan servir els contenidors de superfície convencionals.

Avantatges i desavantatges

Pel que fa als avantatges que els ciutadans troben en aquest nou mètode de recollida és que aquest sistema és més net que el convencional, no genera males olors i ocupa menys espai a la via pública. Ara bé, mentre un 81% han esmentat algun avantatge, un 26% també han assenyalat algun desavantatge sobre l'ús d'aquest servei, com ara que la boca de la bústia és petita i que implica una disminució del nombre de llocs de treball. Tampoc els agraden les obres prèvies a la instal·lació, i remarquen com a fet negatiu trobar bústies plenes o bosses deixades fora dels contenidors, tot i que són conscients que això últim sol respondre més a una actitud incívica que no pas al fet que les bústies estiguin saturades. Actualment el servei al barri del Carme està en fase d'ajustament.

Un servei poc conegut

Ara bé, tot i la campanya informativa, un 50% dels enquestats asseguren que no coneixen aquest servei implantat al barri, mentre que un 21% afirmen que en coneixen el funcionament i la seva destinació a la central.

Queixes a la plaça de la Dona Treballadora

Unes setmanes enrere van sorgir certes queixes a la plaça de la Dona Treballadora del barri del Carme, perquè les bústies d'aquesta zona sempre estaven plenes, i la gent acabava deixant la brossa a terra, al costat de les bústies. L'Ajuntament se'n va adonar i va ampliar el nombre de succions al dia, de tres a quatre. A més, els tècnics de l'àrea de Medi Ambient van detectar que durant el cap de setmana del 8 i el 9 d'agost hi havia dins d'una de les bústies un pal i una caixa de cartró sense plegar que obstruïen el pas de la brossa.

Enquesta en altres zones

L'Ajuntament també ha elaborat una segona enquesta en altres zones de la ciutat on ja fa més temps que hi ha instal·lades les bústies de recollida pneumàtica, per tal de comprovar si la satisfacció dels usuaris millora a mesura que s'adapten al canvi d'hàbits que comporta el nou sistema. En concret, ha fet les entrevistes als carrers situats entre el passeig Prim i l'avinguda dels Països Catalans, on la recollida pneumàtica funciona des del maig del 2007. El sistema cobreix una àrea de 4.000 habitatges i dóna servei a 12.000 habitants. En aquest cas, el 90% dels enquestats han valorat positivament el funcionament tècnic d'aquest mètode de recollida, tot i que un 49% troben que té algun desavantatge, i només un 4% el consideren negatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.