La Generalitat amplia les restriccions per risc d'incendi tot i donar per acabada l'onada de calor

Tot i que el Servei Meteorològic va donar per acabada ahir l'onada de calor que durant cinc dies ha asfixiat Catalunya amb les temperatures més altes d'aquest estiu, Protecció Civil manté la fase d'alerta de l'Infocat per alt risc d'incendi i ha ampliat les restriccions de les activitats a les zones forestals. Entre les mesures aplicades, no només ha ampliat a deu comarques la prohibició d'activitats de risc, sinó que també manté tancat l'accés a les muntanyes de Tivissa, Vandellòs, Llaberia, Pradell, la Serra del Montsant, els ports de Beseit i el massís de Cadiretes.

Durant els dies que hi ha hagut l'episodi de calor, més de la meitat de les estacions meteorològiques han registrat temperatures màximes més altes del que és habitual en el període estival, i gairebé un 30% d'aquestes estacions han superat aquest llindar durant tres dies consecutius o més. A Barcelona, l'Observatori Fabra va registrar dimecres una temperatura de 37,8 graus, que no només és la més alta d'aquest any sinó el cinquè registre més alt des del 1913.

TEMPERATURES

Les més altes de tota l'onada de calor Seròs (Segrià)
40,1 graus
Tornabous (Urgell)
39,6 graus
Vinebre (Ribera d'Ebre)
39,5 graus
Artés (Bages)
39,2 graus
Banyoles (Pla de l'Estany)
39 graus
Torroja del Priorat (Priorat)
39 graus
Alguaire (Segrià)
38,9 graus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.